За нас


Завод за шоколадови изделия Станчо Колев е основан през 1991г. Заводът е разположен в покрайнините на град Габрово на площ от 18 000 кв. м. Оборудван е с шест автоматизирани линии за производство на шоколад на блок и шоколадови бонбони. Екип от технолози, инженери, техници и квалифициран персонал е зает с производството на висококачествени шоколадови изделия. Месечният производствен капацитет на завода е 1.5 млн. кутии шоколадови бонбони и 3 млн. шоколада.

За последните 25 години се утвърдихме като водещ, независим производител на шоколадови изделия в България. Разнообразието от шоколадови бонбони, луксозни бонбониери, шоколади, диетични и диабетични шоколадови изделия ни прави предпочитан доставчик за много търговски вериги в повече от 30 страни в света като САЩ, Канада, Япония, Швеция, Португалия, Израел и други. Разнообразието от шоколадови изделия, които произвеждаме може да се систематизира в следните категории.

Шоколадови бонбони

Заводът е специализиран в производството на белгийски тип, формови шоколадови бонбони и луксозни бонбониери с различен грамаж (112g – 320g), от млечен или натурален шоколад и различни пълнежи (лешников, фъстъчен, трюфел, орех, кафе, кокос и други). Имаме опит и практика в разработка и производство на изделия с търговска марка на клиента.

Шоколад на блок

Най – голям дял от производството на шоколад, имат серията KOLEFF XXI включваща стандартен млечен шоколад, млечен шоколад с ядки и серия от натурални шоколади, допринесли най-много за популярността на фирма “Станчо Колев”. Това е уникална серия от натуралени шоколади 100g, предлагащи вкус за ценителите на шоколада, с различен процент съдържание на какао, а именно 50%, 54%, 60%, 72% и 72% с бадеми.
Уникалната за българския пазар серия 200g шоколади: млечен, млечен с крисп и натурален.
Серия шоколади РИО с различни пълнежи: карамел, кокос, карамел и ядки.

Диетични и диабетични шоколади

Завод за шоколадови изделия “Станчо Колев” е отделил специална линия за производство на диетични и диабетични шоколадови изделия, които се произвеждат с натурален заместител на бялата захар, което прави продуктите подходящи за диабетици, за хора, които предпочитат или трябва да избягват консумацията на захар и за деца.